Voor de opslag van uw chemie en speciaalchemie

Onze gloednieuwe, hoog geautomatiseerde terminal – midden in ‘chemiehub’ Antwerpen – is gebouwd op basis van de wensen en eisen van chemieproducenten. De geïsoleerde tanks zijn er in acht formaten en kunnen gekoeld en verwarmd worden. Bovendien beschikken ze over dedicated leidingen en pompen, zodat vervuiling is uitgesloten. Om wachttijden te voorkomen hebben we geïnvesteerd in een ruime hoeveelheid laadplaatsen voor trucks en spoorwagons. Er is 24/7 service voor schepen en wagons, voor trucks zijn wij maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag geopend.

Strategische ligging

De terminals van Standic zijn strategisch gelegen in de havens van Dordrecht en Antwerpen, en makkelijk bereikbaar per schip, truck en trein.

Ligging en bereik

Standic offers tailor-made solutions for large chemical companies, niche players and specialists. We have the solutions that fit you best. You can count on a personal approach, short lines of communication and quick decisions.

Opslag op maat

Standic levert maatwerk. Of u nu een grote chemieproducent bent, niche-speler of specialist: wij denken graag met u mee over de oplossing die bij u past. U mag rekenen op een persoonlijke aanpak, korte lijnen en snelle beslissingen.

Antwerpen in cijfers

180 tanks in acht tankformaten.

249.000 m³ opslagcapaciteit voor chemicaliën, biodiesels, basisoliën en smeermiddelen.

Met meer dan 19 laadlocaties en de hoge mate van automatisering bent u verzekerd van de kortst mogelijke wachttijden. 

Onze services

 • Snelle afhandeling
  Door de hoge mate van automatisering bent u verzekerd van een snelle afhandeling.
 • Board-to-board-mogelijkheden
  Naast een snelle logistieke afwikkeling door een grote steigercapaciteit, biedt Standic board-to-board-mogelijkheden voor het overpompen tussen twee schepen aan de steiger.
 • Ingericht op truck-, trein- en scheepsvervoer
  Onze beide terminals zijn prima te bereiken door schepen, trucks en treinen. In de haven van Antwerpen kunnen ook grotere zeeschepen met een diepgang tot veertien meter terecht.
 • Flexbags
  Zowel in Antwerpen als in Dordrecht kunt u flexbags laden en lossen.
 • Geïsoleerde tanks

  Met dedicated leidingen voor veilige en betrouwbare opslag in roestvrijstalen of mild steel tanks voor brandbare en niet-brandbare goederen.

 • Tankputten

  Met eigen tankleiding, pomp en laadarm. Alle tanks zijn voorzien van weegbrug en geautomatiseerde volume- en temperatuurmeting.

 • Certificeringen
  Alle benodigde certificeringen.
 • Blenden, nitrogen blanketing en meer
  Opties voor het blenden van chemie, nitrogen blanketing, verwarmde opslag, board-to-board-mogelijkheden op locatie.
 • Uw persoonlijke douanespecialist
  Onze senior douane-experts helpen u met al met al uw douanevraagstukken.