Standic breidt zijn opslagcapaciteiten en -faciliteiten voor chemicaliën sterk uit met de oplevering van Tankput 7, met 36.000 m³ aan ruimte voor de opslag van onder andere oleochemicaliën en andere speciaalchemie-producten. Standic upgradet tevens zijn bestaande terminal naar moderne maatstaven.

17 november 2015 – Standic, de onafhankelijke expert in opslag van vloeistoffen, breidt zijn opslagcapaciteiten en -faciliteiten voor chemicaliën sterk uit met de oplevering van Tankput 7. De nieuwe tankput biedt 36.000 m³ aan ruimte voor de opslag van onder andere oleochemicaliën en andere speciaalchemie-producten verdeeld over 43 tanks in verschillende formaten. Standic upgradet tevens de bestaande terminal naar moderne maatstaven. Aanleiding voor de uitbreiding en upgrade van het bedrijf is voornamelijk de groei van de markt voor opslag van speciaalchemie-producten en de vraag vanuit het huidige klantennetwerk.

Groot voordeel van de nieuwe Tankput 7 zijn de roestvrijstalen tanks die elk over een eigen leiding, pomp en laadarm beschikken, waardoor crosscontaminatie vrijwel onmogelijk is. Ook met de mogelijkheid voor isocontainerparking en voor het verwarmen en mengen van chemicaliën op locatie sluit Standic met zijn nieuwe tankput aan op de behoeften van klanten in de speciaalchemie-sector. Het opslag- en distributiecentrum, gelegen in de zeehaven van Dordrecht, verhoogt verder zijn steigercapaciteit met 33 procent. In combinatie met het eigen parkeerterrein voor de opslag van isocontainers zorgt dit voor een snellere logistieke afwikkeling en betere op maat aangeboden service voor klanten.

Paul Voogt, commercieel directeur bij Standic: “De markt voor de opslag van ‘specialty chemicals’ groeit en ook vanuit onze klanten komt er steeds meer vraag naar veilige en passende opslag. Met de opening van onze nieuwe Tankput 7 biedt Standic alle faciliteiten voor de opslag van deze chemicaliën onder één dak. Van op maat gemaakte oplossingen tot just-in-time-levering bij de fabriek. De tankput is zowel geschikt voor oleochemicaliën, als voor alle andere niet-toxische chemicaliën.”