Standic opende in 2015 zijn nieuwe hoofdkantoor, breidde zijn opslagcapaciteiten en -faciliteiten voor chemicaliën sterk uit met de oplevering van Tankput 7, en verhoogde zijn steigercapaciteit.  Volgende stap is het uitbreiden van de mogelijkheden voor ISO-containerparking en het verwarmen en mengen van chemicaliën op locatie.

7 januari 2016 – Standic, de onafhankelijke expert in opslag van vloeistoffen, kijkt terug op een succesvol jaar. Niet alleen opende het opslag- en distributiecentrum – gelegen bij de haven van Dordrecht – in 2015 zijn nieuwe hoofdkantoor, ook breidde Standic zijn opslagcapaciteiten en       -faciliteiten voor chemicaliën op de terminal sterk uit met de oplevering van Tankput 7, en verhoogde het zijn steigercapaciteit. Nu de bestaande terminal volledig is geüpgraded naar moderne maatstaven, zet Standic in 2016 de volgende stap: uitbreiding van de mogelijkheden voor ISO-containerparking en het verwarmen en mengen van chemicaliën op locatie.

Tankput 7
Met de oplevering van de nieuwe Tankput 7 in 2015 beschikt Standic over 36.000 m³ extra ruimte voor de opslag van oleochemicaliën en andere speciaalchemieproducten. De tankput is onderverdeeld in 43 tanks met drie verschillende formaten: 500, 1000 en 1500 cbm. Klanten profiteren dankzij Tankput 7 van roestvrijstalen tanks met elk een eigen leiding, pomp en laadarm, waardoor crosscontaminatie vrijwel uitgesloten is. De groei van de steigercapaciteit met 33 procent zorgt daarnaast voor een snellere logistieke afwikkeling.

24/7 live storagemonitoring
Naast de uitbreidingen en verbeteringen op de terminal implementeert Standic in het eerste kwartaal van 2016 een nieuw intern ERP-systeem. Met dit systeem zal het voor klanten in de loop van het tweede kwartaal ook mogelijk zijn om in te loggen via een klantportaal, waarna zij direct toegang hebben tot individuele klantgegevens. Met het nieuwe klantportaal biedt Standic zijn klanten altijd en overal live storagemonitoring.

ISO 22000
Op dit moment loopt er tevens een aanvraagtraject voor het behalen van het ISO 22000-certificaat. De internationale norm beschrijft de eisen voor managementsystemen voor voedselveiligheid voor organisaties werkzaam in de voedselketen. Standic streeft ernaar  om vóór eind 2016 een deel van zijn tankopslag volgens deze standaard aan te bieden, waarmee het voor klanten mogelijk wordt om op de terminal in Dordrecht ook grondstoffen voor voedsel op te slaan.

Paul Voogt, commercieel directeur bij Standic: “Met de oplevering van Tankput 7 kijken we vol trots terug op een bijzonder en succesvol jaar. Nog belangrijker is echter om vooruit te kijken naar de mogelijkheden die ons terrein aan de haven van Dordrecht de komende jaren biedt. Zo zijn we volop bezig met het doorontwikkelen van onze mogelijkheden voor ISO-containerparking en het verwarmen en mengen van producten op de terminal zelf, waarmee we klanten nog meer werk uit handen nemen en onze functie uitbreiden als one-stop-shop voor opslag van vloeistoffen.”